Rauhankävely Tampereella: Kohtuullisuutta! – Uskonnot kestävää tulevaisuutta rakentamassa

Selite

Tervetuloa uskontojen rauhankävelylle Tampereella YK:n päivänä 24.10.2022 klo 18.30 alkaen! Vuosittaisesta kävelystä on tullut jo perinne, ja tänä vuonna kävelemme samaan aikaan Helsingissä, Turussa, Oulussa, Tampereella ja Jyväskylässä.

Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa Suomessa ja maailmassa sotien ja polarisaation keskellä. Erilaiset uskonnolliset yhteisöt voivat elää sovinnossa rinnakkain ja luoda turvallisuutta yhteiskuntaamme. Kävelyn teemana on tänä vuonna kestävän tulevaisuuden rakentaminen – uskonnoissa vaalitaan kohtuullisuutta suhteessa ympäristöömme ja lähimmäisiimme.

Teema liittyy YK:n tavoiteohjelmaan Agenda 2030, joka pyrkii saavuttamaan YK:n kestävän tulevaisuuden tavoitteet. Sen pyrkimyksenä on poistaa äärimmäinen köyhyys maailmasta ja turvata hyvinvointi ympäristölle kestävällä tavalla. Vaalimalla kohtuullisuutta edistämme rauhan säilymistä.

Lähtö klo 18.30, reitti vahvistetaan myöhemmin. Osallistujat voivat halutessaan ottaa mukaan ledikynttilän kävelylle. Myös puhujat vahvistetaan myöhemmin.

Kaikki uskontojen ja katsomusten edustajat sekä uskonnottomat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Tapahtuman järjestää Tampereen seurakunnat ja uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumi.

Osoite
Reitti vahvistetaan myöhemmin
Paikkakunta
Tampere
Ajankohta
24.10.2022 klo 18:30
Alkamisajankohta tapahtumien järjestystä varten
Ma, 10/24/2022 - 18:30
Järjestäjä
Tampereen seurakunnat ja USKOT-foorumi.
Verkkosivut
https://uskot.fi/2022/09/rauhankavelyt-viidella-paikkakunnalla-ykn-paivana-24-10-kohtuullisuutta-uskonnot-kestavaa-tulevaisuutta-rakentamassa/
Facebook
https://www.facebook.com/events/1079784209599424
Tapahtumakuva