Trevorin kertomus

Pakistanilainen laki jumalanpilkasta merkitsee jatkuvaa uhkaa kristittyjen elämälle ja heidän omaisuudelleen.

Tervehdys teille kaikille Jeesuksen ihmeellisessä nimessä!

Olen Trevor Clive ja olen kotoisin Pakistanista, missä asuimme Karachin kaupungissa. Olen asunut Suomessa syyskuusta 2008 vaimoni Tasneemin, kahdeksanvuotiaan poikamme Kevinin ja kolmevuotiaan tyttäremme Precious Elinan kanssa. Precious Elina on syntynyt Suomessa Lappeenrannan kaupungissa. Lähdimme Pakistanista piileskeltyämme melkein kaksi vuotta kirkossa peläten pidätystä tai kuolemaa radikaalimuslimien käsissä. Tämä uhka johtui jumalanpilkkasyytteen nostamisesta perhettäni vastaan pakistanilaisessa tuomioistuimessa Karachissa. Tällä hetkellä Pakistanissa voimassa oleva laki jumalanpilkasta on jatkuva uhka elämällemme, sillä profeetta Muhammedia koskevasta jumalanpilkkasyytteestä seuraa kuolemanrangaistus. Pakistanilainen laki jumalanpilkasta merkitsee jatkuvaa uhkaa kristittyjen elämälle ja heidän omaisuudelleen.

Karachissa pastori veli Maynard antoi meille suojan, missä saatoimme piileskellä radikaaleilta fundamentalisti-islamisteilta, jotka yrittivät tappaa meidät. Veli Maynard auttoi meitä piileskelemään Karachin eri kirkoissa melkein kahden vuoden ajan. Saavuimme Suomeen syyskuussa 2008 matkustettuamme ensin melkein kolmen kuukauden ajan. Suomen maahanmuuttovirasto antoi 5. tammikuuta 2010 ensimmäisen negatiivisen päätöksen koskien lupaamme oleskella maassa. Vetosimme hallinto-oikeuteen, joka antoi meille toisen negatiivisen päätöksen 13. kesäkuuta 2011. Syyskuussa 2011 poliisi aikoi karkottaa meidät maasta takaisin Pakistaniin. Jos meidät lähetettäisiin takaisin, meidät tapettaisiin heti. Pelastaaksemme henkemme teimme päätöksen paeta lastemme kanssa Saksaan. Siellä Dublinin lakia noudattaen minut suljettiin saksalaiseen vankilaan ja vaimoni ja lapsen joutuivat pidätyskeskukseen lähellä Hampuria. Lähes kahdenkymmenen päivän jälkeen meidät lähettiin takaisin Suomeen ja nyt olemme jättäneet 25. marraskuuta 2011 uuden turvapaikkahakemuksen, johon odotamme vastausta. Meidän ainoa toivomme on pelastajassamme Jeesuksessa Kristuksessa. Sillä jos meidät lähetetään takaisin Pakistaniin siellä vallitsevat olosuhteet ovat kristityille erittäin huonot. Pakistan on, Yhdysvaltain ulkoministeriön tekemän raportin mukaan, yksi niistä kymmenestä maasta, jotka eivät pysty suojelemaan vähemmistöjään. Pakistanilaisella poliisilla on meistä pidätysmääräys, ja viime aikoina jumalanpilkasta syytettyjä kristittyjä on surmattu vankiloissa ja tuomioistuinten ulkopuolella.

Maaliskuussa 2012 sain myös pitkästä aikaa kuulla kahden veljeni kokemista koettelemuksista. Heitä molempia syytetään jumalanpilkasta. Nuorempaa veljeäni Jude Juliusta kidutettiin ja hänet melkein tapettiin fundamentalistisen muslimityönantajan toimesta. Työnantaja syytti häntä Koraanin sivujen polttamisesta ja nosti jumalanpilkkasyytteen häntä vastaan poliisiasemalla todeten, että veljeni oli suhtautunut Koraaniin epäkunnioittavasti. Poliisi on etsinyt veljeäni, ja hän on elänyt viime aikoina paikallisen kirkon suojissa, mutta pelkään kovasti, että jos hänet saadaan kiinni, hänet tapetaan. Vanhempaa veljeäni evankelista Paul Dsouzaa on myös syytetty jumalanpilkasta. Hänen nuorempaa poikaansa pahoinpideltiin niin, että tämän molemmat kädet ja jalat murtuivat. Alueen muslimit syyttivät veljeäni nuorten naisten ja miesten käännyttämisestä kristinuskoon ja tästä johtuen he nostivat syytteen jumalanpilkasta häntä vastaan. Poliisi antoi veljestäni ja hänen perheestään pidätysmääräykset, ja eräs kuuluisia karachilainen mufti langetti fatwan veljeni koko perhettä vastaan. Tämä piti sisällään sen, että jos kuka tahansa muslimi löytäisi heidät, heidät tulisi surmata, sillä jumalanpilkkaajan surmaamisesta katsotaan seuraavan palkinto. Erään papin avustamina veljeni ja hänen perheensä kuitenkin onnistuivat pakenemaan Pakistanista ja heillä on tällä hetkellä turvapaikka Thaimaassa.

Koko perheeni on murtunut, mutta uskoo Herraan Jeesukseen Kristukseen ja pitää kaiken uskonsa hänessä.

Pyydämme teitä muistamaan meitä rukouksissanne.

Trevor Clive ja perhe

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010