Tule mukaan!

Tule mukaan!

Vastuuviikon tapahtumat

Tapahtumat

Vastuuviikon tilaisuuksia järjestetään eri puolilla Suomea. Täältä löydät omasi.

Tutustu aineistoon

Tutustu aineistoon

Tutustu lähemmin kohtuullisuusteemaan ja kestävän tulevaisuuden eri osa-alueisiin, sekä aktivoidu toiminnallisen aineiston vinkkien avulla tai pidä hartaus teemasta.

Tervehdyksiä Vastuuviikolle

Kuva: Koolshooters / Pexels

Tästä voit lukea eri arvohenkilöiden tervehdyksiä Vastuuviikolle ja Vastuuviikon rukouspäivälle 24.10.2021.

Toimintavinkkejä

Placeholder

Testing translation

Artikkelin esittelyteksti. Duis in pulvinar magna. Sed sed finibus magna. Phasellus dui lacus, elementum varius rutrum id, finibus volutpat nulla. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Praesent rutrum lobortis lectus, in luctus nulla. Vestibulum a odio iaculis, ultricies metus vel, consequat diam. Sed turpis arcu, mattis a augue a, pulvinar vulputate ligula. Sed eget tempor nisl. Aliquam vehicula urna id lorem dignissim suscipit. Ut pharetra ultrices lectus id interdum amet.

Näyttely ihmisoikeuspuolustajista

Vastuuviikon valokuvanäyttely ihmisoikeuspuolustajista

Ihmisoikeuspuolustajat -näyttelyssä tapaamme Memory Banderan Ugandasta, Nedal Al-Salmanin Bahrainista, Phyllis Omidon Keniasta ja Irina Biryukovan Venäjältä. Puheenvuoroissaan ihmisoikeuspuolustajat kertovat työstään, siihen liittyvistä haasteista ja onnistumisista.

Näyttely on PDF-muotoinen. Se on helppo ladata alla olevasta linkistä, tulostaa A3-kokoon ja ripustaa seurakunnan, kirjaston tai koulun seinälle. Tilaisuuden tai oppitunnin yhteydessä kuvia saa kätevästi heijastettua seinälle aiheen käsittelyä varten.

Lataa näyttely tästä!

Vastuuviikon videot

Vastuuviikon videot

Ekumeenisella vastuuviikolla on oma Youtube-kanava, jossa on digitarinoita ihmisoikeuspuolustajista ja videokalenteri YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa. Videokalenterissa käydään ihmisoikeuksien julistuksen kaikki 30 artiklaa läpi. Videokalenterin julkaiseminen alkaa 28.9.2019 ja se on julkaistu kokonaisuudessaan Vastuuviikon viimeisenä päivänä 27.10.2019. Muutaman minuutin pituisia videoita on helppo katsoa erilaisissa tilaisuuksissa, oppitunneilla ja ryhmissä.

#ThursdaysInBlack

Pukeudu mustiin – vastusta väkivaltaa

Liittymällä Kirkkojen maailmanneuvoston aloittamaan #ThursdaysInBlack -kampanjaan vastustamme sukupuolittunutta ja seksuaalista väkivaltaa. Osallistuminen on helppoa: pukeudu torstaisin mustiin ja julkaise itsestäsi kuva somessa tunnisteilla #ThursdaysInBlack ja #vastuuviikko2017. Yhdessä muutamme väkivallan sallivia asenteita.

Tarkemmat ohjeet osallistumiselle löydät täältä.