Bensonin kertomus

Bensonin kertomus

Minä olen Ekhorutomwen Osarabona Benson. Synnyin Nigeriassa hyvään kristittyyn kotiin, ja minut myös kasvatettiin siinä. Isäni oli seurakunnan pastori. Äitini oli ennen isäni kanssa avioitumistaan muslimi. Isääni tutustumisen myötä äidistäni tuli uudestisyntynyt kristitty. Äitini perhe ei siitä ilahtunut. Tästä tapahtumasta alkaen isäni joutui monenlaisten hyökkäysten kohteeksi. Minä synnyin vuonna 1990 Kaduna-kriisien aikana. Syntymästäni saakka olen ollut vailla vapautta mennä ulos tai kulkea kadulla, sillä oma perheeni ja äitini perhe asuivat samassa kaupungissa. Olen elänyt pelon täyttämää elämää.

Isäni oli uskon mies. Hän kehotti jatkuvasti minua ja veljeäni pysymään lujina Jumalan sanassa, tapahtui mitä tahansa, sillä me emme voi tietää, milloin kohtaamme kuoleman. Vuosien aikana kimppuumme hyökättiin monin eri tavoin. Vuonna 2008 kotitalomme poltettiin. Ajattelin kyseessä olleen tällöin pahimman mahdollisen hyökkäyksen, kunnes vuonna 2010 kaikki perheeni jäsenet surmattiin. Minä yksin jäin eloon.

Kaiken tämän keskellä Jumala on ollut minulle hyvin uskollinen. Hänen sanastaan olen saanut sen rohkeuden, jota tarvitsin. Raamatussa sanotaan 1. korinttilaiskirjeen 10 luvun 13 jakeessa: Teitä kohdannut kiusaus ei ole mitenkään epätavallinen. Jumalaan voi luottaa. Hän ei salli kiusauksen käydä teille ylivoimaiseksi, vaan antaessaan teidän joutua koetukseen hän samalla valmistaa pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää. Joka kerta, kun muistan tämän Raamatun jakeen, uskoni rakentuu ja minusta tulee uskossani vahvempi.

Jesajan kirjan 43 luvun 2 jakeessa sanotaan: Kun kuljet vesien halki, minä olen sinun kanssasi, kun virtojen poikki, ne eivät tempaa sinua mukaansa, kun astut tulen lävitse, sinä et pala, eikä liekki sinua polta. Jumala on todellakin ollut minun kanssani kaikessa siinä, minkä halki olen joutunut kulkemaan. Näen hänen suurenmoisen kätensä tekevän työtään omassa elämässäni elämän kovuudesta huolimatta. Miettiessäni sitä, mitä Hän on tehnyt menneisyydessä, tekee parhaillaan ja tulee tulevaisuudessa tekemään, tiedän, että elämäni loppu tulee olemaan kaunis, samoin kuin Danielilla, Jobilla, Joosualla, Sadrakilla, Mesakilla ja Abed-Negolla. Nämä ihmekertomukset osoittavat sen, että Jumala on kykenevä ja että hän myös toimii samoin elämässäni.

eräänä päivänä tunsin mielipahaa siitä, miten asiat sujuvat täällä Suomessa, enkä ollut onnellinen. Oli kuin minulta olisi kadonnut rohkeus, koska epäilin, ettei täällä olemiseni ole ehkä Jumalan tahdon mukaista. Sisäinen ihmiseni kehotti minua ottamaan käteeni Raamatun ja lukemaan Matteuksen evankeliumin 10 luvun 23 jakeen. Jumalalla on vastaus kaikkiin kysymyksiimme. Lue Raamattuasi ja rukoile hartaasti. Jumalan siunausta.

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010