Raedin ja Ranian kertomus

Raedin ja Ranian kertomus

KRISTITTYJEN TILANNE IRAKISSA

Kristittyjen tilanne Irakissa on ollut todella epävakaa, turvaton ja sekasortoinen vuodesta 2003 lähtien, kun Saddamin hallinto kukistettiin. Kristittyjä on sorrettu, vainottu ja murhattu ja heidän kirkkojaan on räjäytetty joka puolella Irakissa. Kristittyjen tappamisesta on tullut Halal (;sallittua).

Kristittyjä vaaditaan ja pakotetaan kääntymään muslimeiksi. Heille sanotaan, ettei kristinusko ole mikään oikea uskonto. Kristittyjä yritetään saada lausumaan vaikka ainoastaan kolme sanaa, jotta he kääntyisivät muslimeiksi ja saisivat silloin kaiken anteeksi. Tällaista tapahtuu jatkuvasti Irakissa.

Raed Makdsin kokemuksia:

Tulin Suomeen turvapaikan hakijana maaliskuussa vuonna 2009. Kihlattuni jäi Irakiin. Olin kihloissa työskennellessäni Irakissa Christian Communities and Ezied and Sabians nimisessä virastossa. Työtehtäviini kuului kirkkojen remontointi ja entisöinti, sekä muita kirkkoon liittyviä asioita. Kun eräänä päivänä saavuin työpaikalleni kahden työtoverini kanssa, huomasimme, että terroristit olivat ryöstäneet kirkkomme. Yht’äkkiä paikalle saapui useita autoja, joiden sisällä henkilöt olivat pukeutuneina commando-päähineisiin, jottei kukaan tunnistaisi heitä. Nämä henkilöt uhkailivat meitä ja sanoivat, että jos vielä tulisimme kirkon läheisyyteen, meidät tapettaisiin.

Haluaisin huomauttaa, että irakilaiset viranomaiset eivät auta tai suojele kristittyjä tai heidän kirkkojaan.

Isovanhempani kuolivat järkyttävällä tavalla pommin surmaamina. Heidän kotinsa oven viereen oli laitettu lahjapaketti uuden vuoden vaihteessa vuonna 2010/ 2011. Kun isovanhempani yrittivät nostaa pakettia tarkastellakseen sitä, jolloin se räjähti saman tien, surmaten isovanhempani mitä raaimmalla tavalla. Tämä tapahtui siksi, että he olivat kristittyjä.

Kihlattuni Rania Farag Butrosin kokemuksia:

Asuin Bagdadissa, Doran kaupunginosassa vuonna 2006. Islamilaisten terroristien ryhmä soitti kotiini ja uhkaili meitä kiristäen meitä maksamaan heille 10.000 $:n arvoiset lunnaat. Tämän piti tapahtua salaa kenenkään tietämättä. Saimme hankittua rahat ja maksoimme heille. Jonkun ajan päästä he soittivat uudelleen ja kiristivät toiset 10.000 $:a. He soittivat kolmannen ja neljännen kerran ja kiristivät naisia käyttämään huntua ym. Koska tälle vainolle ei ollut loppua, jouduimme jättämään kotimme ja muuttamaan kaupunginosaan nimeltä Kamp Sara, joka myös sijaitsee Bagdadissa. Siellä asuin peloissani ja turvattomana, sekä uhan alla, kunnes pääsin muuttamaan perheen yhdistämisen kautta Suomeen helmikuussa 2011.

Haluan vielä mainita, että muuttaessamme Kamp Saraan emme voineet ottaa edellisestä asunnostamme mitään mukaamme. Lähdimme vain niillä vaatteilla, joihin olimme pukeutuneet, koska pelkäsimme, että terroristit olisivat huomanneet muuttoauton ja he olisivat tappaneet sen kuljettajan.

Uskontomme on meille kristityille todella tärkeä ja pyhä asia. Jumalan antamalla voimalla, sekä Jeesuksen avulla sain voimia jaksaakseni eteenpäin elämässäni.

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010