Arjen rauhanturvaaja -video

Jaa video Facebook-sivullasi. Kerro, miten olet itse turvannut rauhaa ja haasta samalla kolme kaveriasi rauhanturvaajiksi, eli postaamaan videon, jakamaan kertomuksensa ja jatkamaan haastetta. Toimii myös sähköpostilla.

Arjen rauhanturvaaja Youtube-linkki

Arjen rauhanturvaaja yllättää ulkonäöllään. Liity joukkoihin

TEHTÄVIÄ RAUHANTURVAAJA –VIDEOON

Keskustelkaa pienissä ryhmissä siitä, miten te voisitte turvata rauhaa omassa arkielämässänne. Tehkää lista kaikista ideoista. Laittakaa listat seinälle. Pyrkikää turvaamaan rauhaa viikon ajan niin paljon kuin mahdollista. Jokainen, joka on tehnyt minkä tahansa rauhanturvaajatehtävän saa piirtää viivan sen tehtävän viereen. Viikon lopuksi voitte laskea, kuinka monta tehtävää tuli suoritetuksi. Halutessanne voitte myös järjestää kilpailun ryhmien kesken siitä, mikä ryhmä ehtii suorittaa eniten tehtäviä.

Tarkkailkaa opettajia, koulutovereitanne, seurakuntakavereittanne tai lähipiiriänne viikon ajan. Pankaa merkille kaikki rauhaa turvaavat teot, tilanteet ja sanat. Järjestäkää viikon lopussa äänestys viikon rauhanturvaajasta. Voitte keksiä myös muita äänestysaiheita, esimerkiksi viikon rohkein rauhanturvaajateko tai viikon omaperäisin rauhanturvaajateko.

Piirrä oma kuvasi keskelle tyhjää paperia. Mieti sen jälkeen, mitkä asiat ja ihmiset turvaavat rauhaa sinun elämässäsi. Miten voisit kiittää jotakin näistä henkilöistä? Valitkaa toteuttamiskelpoiset ideat ja toteuttakaa kiittämiskampanja.

4. Mieti, miten olet turvannut rauhaa tähän mennessä. Listaa asiat paperille ja kiinnitä se kotisi seinälle. Lisää listaan rauhaa turvaavia tekoja, joita aiot tehdä seuraavan puolen vuoden aikana. Merkitse listaan ruksi jokaisen teon kohdalle, aina kun se on suoritettu. Listaa myös asioita, joita aiot tehdä toistuvasti tai säännöllisesti.

Videon tiedot

Tuotantoryhmä:

Tuottaja/ohjaaja Antti Pekki

Käsikirjoittaja Anu Pekki

Kuvaaja Petteri Parviainen

Valaisija Pertti Kärki

Leikkaaja/Äänisuunittelija/Värimäärittely Aaron Tani

Pikkutytön puvustus Anneli Kärki

Catering Anun iloiset eväät

Musiikki:

zagi2 - Military March Intro

MinDamage - Rock It Loud

Rameses B - Piano Improv. 3

Rameses B - Every Cloud

Rameses B - Memoirs (Cinematic Version)

Näyttelijät:

Varjosotilas Antti Pekki

Pikkutyttö Aida Kärki

Vanha mies Veikko Pekki

Nuori nainen Adriana Dobrin

Nuori mies Leif Paul

Videon tilaaja Suomen Ekumeeninen Neuvosto

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010