Hartausaineisto: Rukous

Hyvä Jumala, me rukoilemme kaikkien niiden puolesta, jotka ovat olleet pakotettuja jättämään kotinsa sotien ja levottomuuksien vuoksi. Ympäröi heidät rakkaudellasi ja huolenpidollasi, missä ikinä he ovatkaan. Anna heidän kohdata tiellään ihmisiä, jotka näkevät heidän tarpeensa ja ovat valmiita auttamaan.

Rukoilemme kaikkien niiden lasten puolesta, jotka ovat alttiita vaaroille ja hyväksikäytölle. Turvaa heitä ja anna heille rauha.

Rukoilemme kaikkien niiden vanhempien puolesta, jotka pakenevat lastensa kanssa ja niiden vanhempien puolesta, jotka eivät ole voineet seurata lapsiaan matkalle. Suojele ja varjele heitä, ja anna heidän löytää toisensa uudelleen.

Rukoilemme kaikkien niiden puolesta, jotka kohtaavat pakomatkalla olevia lähimmäisiä, ihmissalakuljettajien, rajavartijoiden, maahanmuuttoviranomaisten ja muiden puolesta. Niin että he antaisivat myötätunnon ja armeliaisuuden ohjata heitä toimissaan.

Rukoilemme niiden puolesta, jotka odottavat turvapaikkapäätöstä. Anne heille kärsivällisyyttä ja voimia odotusaikana.

Rukoilemme kaikkien niiden puolesta, joiden turvapaikkahakemus on hylätty ja kaikkien niiden puolesta, jotka on jo karkotettu maasta. Täytä heidät uudella rohkeudella, säilytä heidät sinun rakkaudessasi ja turvaa heitä siellä, missä he ovat.

Rukoilemme niiden puolesta, jotka ovat saaneet jäädä maahamme. Auta heitä kotiutumaan, solmimaan ystävyyssuhteita ja anna heidän tuntea olonsa turvallisiksi meidän luonamme.

Rukoilemme rauhaa ja sovitusta niihin maihin, joista ihmiset ovat olleet pakotettuja pakenemaan. Anna kaikkien sotaakäyvien ymmärtää, että on järjetöntä tappaa toisia ihmisiä.

Jumala, me rukoilemme, anna meille tahtoa, voimaa ja rohkeutta, että me aina ja kaikkialla toimisimme sen puolesta, että sinun rauhasi ja sinun tarjoamasi turvallisuus tulisi kaikkien kohtaamiemme ihmisten osaksi.

Kiitos siitä, että sinä kuulet rukouksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta.

Aamen.

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010