Etusivu

EKUMEENINEN VASTUUVIIKKO 2021-2022: KOHTUULLISUUS

Tämän vuoden Vastuuviikon (17-24.10.2021) teema on Kohtuullisuus. Teema liittyy YK:n tavoiteohjelmaan Agenda 2030, joka pyrkii yksilö- ja yhteiskuntatasolla saavuttamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteet. Kristillisten kirkkojen ja yhteisöjenkin tulee kantaa vastuunsa.

Valta merkitsee vastuuta. Aikojen alusta ihminen on siis asetettu hoitamaan luomakuntaa vastuullisesti. Kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen onkin siksi luontevaa pyrkiä tekemään maailmasta ja yhteiskunnista hyvä asuinpaikka kaikille luoduille. Monet kirkot ja yhteisöt pyrkivätkin jo tähän hyvään tavoitteeseen ja nyt haluamme auttaa kaikkia kristillisiä yhteisöjä työssään.

Koronavuosi on koetellut myös Vastuuviikkoa, mutta negatiivisuuden sijaan Ekumeenisen Neuvoston hallitus näkee tämän mahdollisuutena uudistaa Vastuuviikon työskentelyä. Vastuuviikko saa tänä vuonna hieman kevennetyn muodon ja muutamia uusia elementtejä. Vuoden 2021 Vastuuviikko tulee sisältämään erilaisia infopaketteja ja Vastuuviikolla järjestetään monenlaisia konsertteja. Musiikin ja taiteen lisäksi konsertit välittävät tietoa kohtuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä. Suunnitelmissa on myös webinaareja eri kohderyhmille. Tänä vuonna erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset otetaan mukaan suunnitteluun ja kampanjan kohderyhmäksi. Vastuuviikon ohjelmaa ja aineistoa suunnitellaan ottaen huomioon mahdolliset rajoitukset ja siksi ohjelmaa voi järjestää sekä kasvotusten että verkossa.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto kerää nyt tietoa Vastuuviikon tunnettavuudesta sekä Vastuuviikon materiaalin käytöstä. Lyhyen kyselyn vastaamiseen menee muutama minuutti. Pyydämme vastausta elokuun 2021 loppuun mennessä. 

Linkki kyselyyn: https://www.lyyti.fi/questions/8f7e203d47

 

Puheenvuorot
Teema

Vastuuviikon videokalenteri

Ekumeenisella vastuuviikolla kirkot toimivat yhdessä.
Kampanjaviikolla tapahtuu ympäri Suomen.

Tule mukaan!

Vastuuviikon tapahtumat

Etsi tapahtuma

Vastuuviikon tilaisuuksia järjestetään eri puolilla Suomea. Täältä löydät omasi.

Tutustu aineistoon

Tutustu aineistoon

Tutustu lähemmin kohtuullisuusteemaan ja kestävän kehityksen eri osa-alueisiin, sekä aktivoidu toiminnallisen aineiston vinkkien avulla tai pidä hartaus teemasta.

Vaikuta

Vaikuta

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ihmisoikeuksien toteutumiseen.

Uutiset

Uutiset

Lue Ekumeenisen vastuuviikon uutisia!

Denis Mukwege

Rauhannobelisti Denis Mukwege Vastuuviikolla: Me voimme murtaa välinpitämättömyyden ja laittaa lopun väkivallalle Afrikan sydämessä

Onko maailma päättänyt olla hiljaa Kongon kärsimyksistä? Haluaisin pyytää suomalaisia muistamaan Kongon kansaa. Me kärsimme ja maailma on sulkenut silmänsä! Pyydän teitä avaamaan silmänne. –  rauhannobelisti Denis Mukwege

Lue lisää
Kuva: Gerd Altmann, Pixabay

Kuka on kaikkein merkittävin ihmisoikeuspuolustaja?

Saarna Vastuuviikon ekumeenisessa radiojumalanpalveluksessa Porvoon tuomiokirkossa 20.10.2019. Yle Radio 1 lähettää jumalanpalveluksen su 27.10.2019 klo 11.00, jonka jälkeen jumalanpalvelus on kuunneltavissa 30 päivän ajan YLE Areenasta. Saarnassa keskustelevat Porvoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Pontus Salmi ja Porvoon helluntaiseurakunnan pastori Ari Niemi.
 

Ari Niemi:
Hyvät kristityt täällä Porvoossa ja radion välityksellä koko Suomessa

Lue lisää