Järjestä tilaisuus

Gloria ja Regina

Järjestä tilaisuus

Ekumeenisella Vastuuviikolla on lähettiläinä maahanmuuttajataustaisia naisia, jotka ovat koko syksyn ajan valmiita vierailemaan seurakuntien tilaisuuksissa, koulujen oppitunneilla ja muissa tapahtumissa. Lähettiläät kertovat naisten oikeudesta ihmisarvoiseen työhön ja jakavat koskettavia kokemuksia naisten tilanteesta lähtömaissa ja Suomessa. Monet lähettiläistä ovat kristittyjä, jotka haluavat kertoa myös uskostaan. Kohtaamisten avulla voimme tukea maahanmuuttajanaisia ja välittää heidän sanomaansa eteenpäin!

Lähettilään voit varata ottamalla yhteyttä Vastuuviikon koordinaattoriin. Kutsujalle ei koidu vierailusta kuluja. Lähettiläitä on pääkaupunkiseudulla, Keravalla, Loviisassa, Raumalla, Tampereella, Kristii­nankaupungissa, Oulussa, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Kuopiossa. Lähettiläiden kertomukset ja digitarinat ovat myös käytettävissä. Lähettiläistä ja heidän kertomuksistaan on tehty valokuvanäyttely. Saat näyttelyn maksutta käyttöösi ottamalla yhteyttä Vastuuviikon koordinaattoriin.

Miten varaan lähettilään tai tilaan näyttelyn? Ota yhteyttä!

Jos paikkakunnallanne ei ole Vastuuviikon lähettilästä, etsikää omista verkostoistanne nainen, jota haluatte rohkaista puhumaan omalla äänellään. Pyytäkää häntä kertomaan elämästään tyttönä ja naisena synnyinmaassaan ja Suomessa. Pohtikaa yhdessä, minkälaisia haasteita naiset ja tytöt kohtaavat eri puolilla maailmaa sukupuolensa vuoksi ja mitä voitte tehdä yhdessä tasa-arvon edistämiseksi.

Vastuuviikon tilaisuus voi olla myös tempaus. Tehkää julkisessa tilassa jotakin, mikä herättää huomiota ja poikkeaa totutusta. Vaatettakaa miehistä valtaa edustava patsas uudelleen tai vastustakaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa kynttilämeren äärellä. Pyytäkää puheenvuoro iltapäiväkerhon tytöiltä seurakunnan johtajan sijaan. Miettikää, mitä resursseja teillä jo on ja miten voisitte valjastaa ne käyttöön Vastuuviikolla. Onko seurakunnassanne esimerkiksi kuoro, joka voisi jalkautua kaupungille Soinnun päivänä ja tehdä maailmanmusiikin kautta kuulluksi naisten ääniä?

Lisää ideoita ja valmista materiaalia tilaisuuden järjestämiseen löydät virikeaineisto-osiosta.