Tulossa: CHURCHES FOR A SUSTAINABLE FUTURE - KRISTITYT KESTÄVÄN TULEVAISUUDEN RAKENTAJINA -työseminaari

Kukoistava maa. Kuva: Pixabay

Kukoistava maa. Kuva: Pixabay

4.-5.10.2022

Diakonia-ammattikorkeakoulun kampuksella Helsingissä (Kyläsaarenkuja 2) ja verkossa

Keynote-luennon pitää yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista tutkijoista akatemiaprofessori, ilmakehätutkija Markku Kulmala otsikolla Mistä ilmastonmuutoksessa on kysymys ja mitä minä kristittynä siitä ajattelen.

Lisäksi kuullaan puheenvuoroja eri kirkkokunnista ja kristillisistä yhteisöistä ympäri maailmaa, globaali ekologinen kestävyyskriisi seurauksineen saa ihmisen kasvot.

OHJELMA:
Tiistai 4.10. n. klo 17 alkaen: Seminaarin avauspäivä; kristillisten toimijoiden toritapahtuma (esittelypöytiä, nyyttärit, musiikkia) sekä hartaus.

Keskiviikko 5.10. klo 9–16:

 • Luentoja:

Aamupäivä: Mistä ilmastonmuutoksessa on kysymys ja mitä minä kristittynä siitä ajattelen? (akatemiaprofessori, ilmakehätutkija Markku Kulmala)

Iltapäivä: Kirkot, ilmastonmuutos ja ilmasto-oikeudenmukaisuus Saamenmaalla ja Tansaniassa. (saamelaistyön sihteeri Erva Niittyvuopio, Oulun hiippakunta ja lähetystyön asiantuntija Mikko Pyhtilä, Suomen Lähetysseura)

 • Paneelikeskusteluja
   
 • Työkanavia:
 1. Kristillinen usko, luonnontiede ja ilmastonmuutos. Mukana Markku Kulmala, Emilia Koivisto (hel.), ja Mikko Leistola (ort.)

 1. Alkuperäiskansat, pohjoisen ja etelän kirkot ja ilmasto-oikeudenmukaisuus. Mukana Erva Niittyvuopio ja Mikko Pyhtilä. 

 1. Ahdistuksesta aktivismiin. Ympäristötunteet ja realistinen toivo kestävyyskriisin maailmassa. Mukana Hanna Rintala ja Taneli Saari (Nyyti ry.), Matias Uusisilta ja Iida Silfverhuth (KUA/Changemaker).

 1. Eläinten oikeudet, kristillinen eläinteologia ja taide vaikuttamiskeinona.  Mukana mm. teologi ja taitelija Limppu Witick.

 1. Sustainability Book as a Theological and Practical Tool for Churches. Mukana Per Ivar Våje (Nordic Ecumenical Green Network) ja Sarah Tiainen (SEN). Online Workshop In English. 

Tavoitteena on:

 • pohtia kirkkojen, seurakuntien ja kristittyjen paikkaa ja erityistehtävää globaalin kestävyyskriisin maailmassa
 • työstää yhdessä 2020-luvun maailmassa relevanttia ekumeenista ekoteologiaa
 • jakaa sekä ympäristökriisin herättämää ahdistusta että innostavia, toivoa luovia kokemuksia tavoista elää yhdessä kestävämmin, luomakunnan antamissa rajoissa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tapahtuu STEP-koulutuksen nettisivuilla. Katso myös seminaarin Facebook -tapahtumasivut.

Työseminaariin kutsutaan erityisesti kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen johtajia, päätöksentekijöitä, työntekijöitä ja vastuunkantajia sekä alan opiskelijoita. Lisäksi seminaari on avoin kaikille aihepiiristä kiinnostuneille.

Tietoa tapahtumasta saa mielellään jakaa eteenpäin seurakunnille ja kaikille kiinnostuneille, kaikki ovat tervetulleita!

Kansainvälisen työseminaarin kielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti ja se on osallistujille maksuton.

Järjestäjinä Kirkkopalveluiden STEP-opintokeskus ja Suomen Ekumeeninen Neuvosto, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja ohjelmasta, asiantuntijoista ym.: Churches for a Sustainable Future - Kristityt kestävän tulevaisuuden rakentajina - Seurakunnille (step.fi)

Lisätietoja:

Kestävyyskouluttaja Jari Visto,
STEP-opintokeskus
jari.visto@step.fi
+358 40 618 4290