Bibliodraamatyöskentelyä Vastuuviikolla

Teatterisalonki

Tämän vuoden Vastuuviikolle tarjotaan nyt ensimmäistä kertaa Bibliodraama-ohjausta. Bibliodraama on toiminnallinen tapa lukea Raamattua. Työskentelyssä kohtaavat Raamatun aikaiset tapahtumat ja nykymaailma sellaisena kuin lukijat sen kokevat.  Tässä vuorovaikutuksessa viipyessä on tilaa kuunnella ja tunnustella, etsiä ja löytää. Ryhmään mahtuu monenlaisia mietteitä ja niitä jakaessa kaikki rikastuvat. Ennakkotietoja tai –taitoja ei tarvita. 

Bibliodraamakoulutukset järjestetään tiistaina 19.10.2021 klo.18-19.30 Teamsin kautta sekä keskiviikkona 20.10.2021 klo 18-21 Seuratuvalla (Autotalo), Helsingin Kampissa. 

Tiistain bibliodraamassa vastuullisesta kuluttamisesta pysähdymme Jumalan Paratiisissa antamien kehotusten (1. Moos. 1:28, 1. Moos. 2:15) sekä Jeesuksen ahneudesta varoittavan tarinan (Luuk. 12:13-21) äärelle. Annamme koko kehomme kuunnella Jumalan sanoja ja niiden merkityksiä. Rikkaan miehen rooliin eläytymällä voimme tavoittaa jotain silloisesta todellisuudesta – kenties nykyisestäkin? Mitä kaikkea Jumalan vastaus rikkaalle miehelle meille opettaa? Teams työskentelyyn tarvitset Teams-videokokousyhteyden, joka onnistuu tietokoneella tavallisen nettiselaimen kautta ja mobiililaitteella ilmaisen sovelluksen kautta. Lisäksi tarvitset toimivan kameran ja mikrofonin (yleensä laitteissa sisäänrakennettuna). Varaathan itsellesi työskentelyn ajaksi rauhallisen, häiriöttömän tilan. Sen työskentelyn ohjaa bibliodraamaohjaaja Sini Rantakari ja koulutuksen tarjoaa Herättäjä Yhdistys ry yhdessä Ekumeenisen vastuuviikon kanssa. Ilmoittautumiset tähän viimeistään 15.10.2021 Vastuuviikon koordinaattorille Sarah Tiaiselle, sarah.tiainen@ekumenia.fi. Esimateriaalit ja linkki itse tapahtumaan lähetetään viikkoa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Keskiviikon ohjauksessa keskitymme aiheeseen Ei köyhyyttä (kts. Luuk. 4: 16-30). Ohjaus tapahtuu Seuratuvalla (Autotalo), Salomonkatu 17 D, 2. krs., Kamppi. Ohjaajana toimii Leena Väyrynen-Si. Ryhmään otetaan enintään 12 osallistujaa ja se on avoin kaikkien tunnustuskuntien edustajille. Ryhmään tulee ilmoittautua tiiistaina 19.10. mennessä, p. 0400 8822 51. Järj. Suomen bibliodraamayhdistys, STEP-opintokeskus, Suomen Ekumeeninen Neuvosto