vaikuta

Kuva: Koolshooters / Pexels

Tästä voit lukea eri arvohenkilöiden tervehdyksiä Ekumeeniselle vastuuviikolle ja sen rukouspäivälle 24.10. vuosille 2021 ja 2022.

Tasavallan presidentin rukouspäiväjulistus vuodelle 2022

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on 11.10.2021 antanut vuoden 2022 julistuksen kahdesta ekumeenisesta rukouspäivästä. Rukouspäiväjulistuksessa todetaan, että  sanoma toivosta kutsuu meitä rukoilemaan ja toimimaan luomakunnan parhaaksi. Haasteiden ja vaikeuksien keskellä uskomme, että Jumala toimii kauttamme luodakseen maailman, missä oikeudenmukaisuus, rauha ja ihmisten välinen solidaarisuus toteutuvat.

Rukouspäivät Ekumeenisella rukousviikolla 18. tammikuuta ja Ekumeenisella vastuuviikolla 24. lokakuuta kutsuvat kristittyjä tämän toivon kannustamina rukoilemaan ja toimimaan yhteisten asioiden puolesta.

Rukouspäiväjulistuksen sisältö ja kahden rukouspäivän raamatuntekstit on valmisteltu yhteistyössä Suomen Ekumeenisen Neuvoston ja Tasavallan presidentin kanslian kesken. SEN:n hallituksen asettamassa rukouspäivätyöryhmässä kuluvana vuonna evankelis-luterilaista kirkkoa edustivat kirkkoherra Taina Manninen ja hiippakuntasihteeri Tomas Ray, ortodoksista kirkkoa isä Mikael Sundqvist ja Suomen vapaakristillistä neuvostoa toiminnanjohtaja Esko Matikainen. Pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken toimi työryhmän sihteerinä.

Rukouspäiväjulistus 2022

Rukouspäiväjulistus 2021

 

Arkkipiispa Leon tervehdys Ekumeeniselle vastuuviikolle 2022

Arkkipiispa Leo on kirjoittanut tervehdyksen Ekumeeniselle vastuuviikolle 2022. Tervehdyksen voit lukea täältä.

 

Piispa Mari Leppäsen tervehdys Vastuuviikolle

Lue piispa Mari Leppäsen tervehdys Ekumeeniselle vastuuviikolle vuonna 2021!