Virikeaineisto

Bild: Tegan Mierle / unsplash.com

Vastuuviikon valokuvanäyttely ihmisoikeuspuolustajista

Ihmisoikeuspuolustajat -näyttelyssä tapaamme Memory Banderan Ugandasta, Nedal Al-Salmanin Bahrainista, Phyllis Omidon Keniasta ja Irina Biryukovan Venäjältä. Puheenvuoroissaan ihmisoikeuspuolustajat kertovat työstään, siihen liittyvistä haasteista ja onnistumisista.

Näyttely on PDF-muotoinen. Se on helppo ladata alla olevasta linkistä, tulostaa A3-kokoon ja ripustaa seurakunnan, kirjaston tai koulun seinälle. Tilaisuuden tai oppitunnin yhteydessä kuvia saa kätevästi heijastettua seinälle aiheen käsittelyä varten.

Lataa näyttely tästä!

Vastuuviikon videot

Ekumeenisella vastuuviikolla on oma Youtube-kanava, jossa on digitarinoita ihmisoikeuspuolustajista ja videokalenteri YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa. Videokalenterissa käydään ihmisoikeuksien julistuksen kaikki 30 artiklaa läpi. Muutaman minuutin pituisia videoita on helppo katsoa erilaisissa tilaisuuksissa, oppitunneilla ja ryhmissä.

Kestävän kehityksen juhlapäiväkalenteri

Kestävän kehityksen kysymyksiä on luontevaa nostaa esiin seurakunnissa ja kouluissa esimerkiksi kansainvälisinä vuosipäivinä, -viikkoina tai kuukausina. Tällaisia on olemassa yllättävän paljon erilaisille aiheille. Tälle sivulle on koottu lista joistakin tällaisista päivistä, joita kutsumme tässä juhlapäiviksi.

Toiminnallinen aineisto

Uutta toiminnallista aineistoa tulossa vuonna 2021.
Toiminnallinen aineisto on tarkoitettu sinulle, joka suunnittelet Vastuuviikon tilaisuutta, oli se sitten kirkkokahvit, seurakunnan piiri tai ryhmä, nuorten ilta tai koulun aamunavaus. Aineistossa on toimintavinkit ohjeineen ja materiaaleineen seuraaviin toimintoihin:

  • Kirjoitamme kortteja ihmisoikeuspuolustajilla tai heidän puolestaan.
  • Puolustetaan ihmisoikeuksia tekemällä Ihmisoikeuspuolustaja-rintanappeja.
  • Annetaan äänemme ihmisoikeuksille soittamalla kirkonkelloja tai soittimia #ihmisoikeuskellot-tempauksessa.
  • Kannustetaan seurakuntalaisia ryhtymään kummiksi turvapaikanhakijalle.
  • Käsitellään teemaa pohdintojen, pelien ja tehtävien avulla.
  • Kannustetaan kaikkia vastustamaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa #Thursdays in Black -somekampanjan avulla.  

 

Kuva: Tegan Mierle / unsplash.com