Kom med!

Kom med!

Hitta ditt evenemang

Evenemang

Evenemang ordnas i olika håll i Finland.

Material

Materiaalia

Här hittar du Ansvarsveckans material av diverse slag.

Hälsningar till Ansvarsveckan

Bild: Koolshooters / Pexels

Ta del av olika dignitärers hälsningar till Ekumeniska ansvarsveckan.

Ideér

Vastuuviikolla toimitaan naisten ja tyttöjen puolesta kaikkialla maailmassa. Hiljennytään, korotetaan ääntä, lähdetään liikkeelle, syvennytään keskusteluun. Mikä on sinun tapasi?

Hur kan världens kvinnor bättre få sin röst hörd i kyrka och samhälle? Vi samlar förslag och idéer till Ansvarsveckans webbsidor. Skicka in dina egna förslag till sen@ekumenia.fi.

Näyttely ihmisoikeuspuolustajista

Vastuuviikon valokuvanäyttely ihmisoikeuspuolustajista

Ihmisoikeuspuolustajat -näyttelyssä tapaamme Memory Banderan Ugandasta, Nedal Al-Salmanin Bahrainista, Phyllis Omidon Keniasta ja Irina Biryukovan Venäjältä. Puheenvuoroissaan ihmisoikeuspuolustajat kertovat työstään, siihen liittyvistä haasteista ja onnistumisista.

Näyttely on PDF-muotoinen. Se on helppo ladata alla olevasta linkistä, tulostaa A3-kokoon ja ripustaa seurakunnan, kirjaston tai koulun seinälle. Tilaisuuden tai oppitunnin yhteydessä kuvia saa kätevästi heijastettua seinälle aiheen käsittelyä varten.

Lataa näyttely tästä!

Vastuuviikon videot

Vastuuviikon videot

Ekumeenisella vastuuviikolla on oma Youtube-kanava, jossa on digitarinoita ihmisoikeuspuolustajista ja videokalenteri YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa. Videokalenterissa käydään ihmisoikeuksien julistuksen kaikki 30 artiklaa läpi. Videokalenterin julkaiseminen alkaa 28.9.2019 ja se on julkaistu kokonaisuudessaan Vastuuviikon viimeisenä päivänä 27.10.2019. Muutaman minuutin pituisia videoita on helppo katsoa erilaisissa tilaisuuksissa, oppitunneilla ja ryhmissä.

#ThursdaysInBlack

Pukeudu mustiin – vastusta väkivaltaa

Liittymällä Kirkkojen maailmanneuvoston aloittamaan #ThursdaysInBlack -kampanjaan vastustamme sukupuolittunutta ja seksuaalista väkivaltaa. Osallistuminen on helppoa: pukeudu torstaisin mustiin ja julkaise itsestäsi kuva somessa tunnisteilla #ThursdaysInBlack ja #vastuuviikko2017. Yhdessä muutamme väkivallan sallivia asenteita.

Tarkemmat ohjeet osallistumiselle löydät täältä.