Virikeaineisto

Bild: Tegan Mierle / unsplash.com

Virikeaineisto

Virikeaineisto on tarkoitettu sinulle, joka suunnittelet Vastuuviikon tilaisuutta, oli se sitten kirkkokahvit tai koulun aamunavaus. Aineistoon kuuluu intialaisten naisten haastattelujen pohjalta dramatisoituja kertomuksia sekä harjoituksia, jotka kannustavat keskustelemaan yhdessä.

Vastuuviikon videot

Ekumeenisella vastuuviikolla on oma Youtube-kanava, jossa on digitarinoita ja monia inspiroivia videoita. Muutaman minuutin pituisia videoita on helppo katsoa erilaisissa tilaisuuksissa, oppitunneilla ja ryhmissä.

Intialaisten naisten äänet

Lukemattomat maailman naiset elävät perheissä ja yhteisöissä, joissa naisia pidetään miehiä vähempiarvoisina. Esimerkiksi Intiassa näin ajatellaan yleisesti. Kuuntele, mitä intialainen Bibita kertoo elämästään perheenäitinä ja miten onnekas intialainen nainen kuvailee itseään. Voit käyttää kertomuksia alustuksena naisten oikeuksia koskevalle luennolle tai keskustelulle.

Kertomukset ovat Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) tuotantoa. Ne on dramatisoitu Sansan saamien kuuntelijapalautteiden pohjalta. Sansa tuottaa Toivoa naisille –radio-ohjelmia, joiden kautta naiset ympäri maailmaa saavat kuulla olevansa arvokkaita ja saavat tärkeää opetusta esimerkiksi terveyteen ja kodinhoitoon liittyvissä asioissa.

Nuorten aineisto

Nuorten aineiston pelit ja leikit herättävät pohtimaan Vastuuviikon teemaa toiminnallisella ja nuorille läheisellä tavalla. Aineistoon kuuluu kolme liikunnallista leikkiä sekä peli, jossa nuoret suorittavat pienryhmissä tehtäviä, eläytyvät kehitysmaiden olosuhteisiin ja ideoivat tapoja, joilla he voivat osaltaan vaikuttaa naisten aseman kohenemiseen. Aineiston ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan nuoret.

Hiljentymisaineisto

Aineistoa hiljentymishetken järjestämiseen löytyy Suomen Ekumeenisen Neuvoston sivuilta.

Kuva: Tegan Mierle / unsplash.com